– snadné použití v kuchyni

Protože jablečnou moukou nahrazujeme jak běžnou mouku tak zároveň cukr, je vhodná především na použití ve sladké kuchyni a výroba moučníků z ní je velmi jednoduchá. V podstatě se dá říci, že moučník stihnete připravit mezitím, než vaše žena opustí koupelnu a na Vánoce napečete dříve než dětem skončí první pohádka. Nepotřebujete ani váhu ani vál a umýt budete muset po celé škále druhů tak 3-4 kusy nádobí.

Základní příprava hmoty spočívá pouze ve vmíchání směsi do našlehaných vajec (celých nebo lépe i odděleně žloutku a sněhu z bílku), jiná tekutina se nepřidává!
Pro zlepšení zvláště u některých druhů výrobků se může přidat i máslo nebo TROCHU oleje (např.dort nebo řidší těsto na palačinky apd.)

Těsto ochutíte vším co máte rádi (oříšky, kokos, čokoláda, suš. ovocná kůra….) a tím  rozšíříte sortiment výrobků z této suroviny. K jejich dozdobení a vylepšení  bez starosti  použijte polevy, krémy, povidla, posyp, můžete je poprášit cukrem nebo konzumujte zcela samotné.


Dobroty z jablečné mouky můžete připravit několika způsoby:

– v troubě (pečeme 20-30 minut)
– na pánvi
– ve vaflovači
– v mikrovlné troubě (absolutně nejrychlejší)- zhruba 3 minuty

Zda z těsta uděláte dortový korpus, pomerančové sušenky, ovocný koláč nebo i zajímavě chutnající bramborové placky je jen na vás. Určitě každý objeví další možnosti uplatnění a zpracování. Budeme jen rádi, když nám dáte vědět své poznatky a podělíte se o ně s ostatními.

Těsto se nesráží po přidání různých dochucujících přísad a pokud se nám stane, že něčeho dáme více a těsto je tím pádem příliš husté, stačí přidat vyšlehané vejce a 11/2 lžičky bio kypřícího prášku!

Jako přísady je myšleno máslo (pouze změklé – nikoliv tekuté), oříšky, kakao, kokos atd.  POZOR! Do těsta nelijeme tekutiny jako mléko, rum atd.

Moučníky z jablečné mouky jsou trvanlivé !