Jabu – Sloní slzy

IMG_0240Nejprve si uvaříme pudink, ale dáme jen ¼ litru mléka, aby byl tuhý a po uvaření dáme vychladnout. Pak se pustíme do piškotu, který uděláme podle popisu na malém balení JaBu mouky. Pokud jej nemáme, dáme do mísy 5 vajec, a 85g JaBu mouky a šleháme až hmota napění a zesvětlá. Pak vylijeme na pomaštěný pečící papír. Těsto stačí na ½ normálního pečícího plechu. Pečeme prvních 10 minut na 165°C a dalších cca 20 minut na 150-155°C. Dobu pečení a stupně C si musí každý vyzkoušet. Záleží na troubě a síle těsta. Prostě si to musíte ohlídat J.

Krém

Vyšleháme máslo s cukrem a postupně zašleháváme pudink. Je jen na Vás, jaký krém bude. Někdo má raději víc máslový, jiný více pudinkový. Do krému můžete přidat vanilku nebo trochu rumu.

Vychladlý piškot lehce potřeme zavařeninou, nejlépe červenou a potom natřeme krém, který neroztíráme až do krajů. Na prostředek šířky položíme banán a přes něj těsto i s papírem přehneme. Lehce přimáčkneme a dáme do lednice ztuhnout. Pak stáhneme papír z horní části a polijeme čokoládou. Když máme hotovo, přendáme moučník na tác a dáme znovu do lednice, aby čokoláda ztuhla. Čokoládou sice polévat nemusíme, ale s ní moučník nejen lépe vypadá, ale i chutná!