Jabu – Biskupský chlebíček

Potřebujeme:

85g „Jabu“ jablečné mouky (1 malé balení)

5 vajec, 3 lžíce cukru, 3 lžíce oleje, 50g čokolády, 30g rozinek, 30g ořechů nebo oříšků, 1/2 lžičky prášku do pečiva, citronová kůra, šťáva z 1/2 citronu, 30g proslazené pomerančové kůry

Postup:

Vejce rozdělíme a vyšleháme zvlášť bílky. Do žloutků přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Pak přidáme olej a zašleháme, citronovou šťávu – zašleháme, přisypeme jablečnou mouku a prášek do pečiva a naposledy zašleháme.

Na drobno nalámanou čokoládu, na hrubo nasekané ořechy, na jemno nakrájenou proslazenou pomerančovou kůru a rozinky přidáme najednou a ručně zamícháme.

Vznikne hustší hmota ke které přidáme připravený sníh a velmi jemně jej zapracujeme do hmoty. Nespěcháme, aby se sníh nesrazil. Pečící formu vymažeme tukem a vlijeme do ní připravené těsto. Povrch urovnáme a pečeme ve vyhřáté troubě  na cca 160 °C  asi 1/2 hodiny.

P.S.: Pokud máme formu starou klasickou pro jistotu po vymazání ji vysypeme kokosem. U forem s nepřilnavým povrchem stačí pouze vymazat. Hotový chlebíček můžeme polít čokoládou, chutná potom ještě lépe !