Jabu – Marokánky

Za stálého míchání uvaříme škrob – 2 dcl vody + 1 pol. lžíce škrobu a 1 pol. lžíce škrobu a 1 pol. lžíci másla. Odstavíme a přidáme nahrubo nasekané neslané arašídy, pomerančovou kůru, rozinky a jedno balení jablečné mouky (85 g ). Vše dobře promícháme. Na pečící papír, který potřeme olejem, děláme malé kopečky. Pak si namočíme ruce do studené vody a hmotu roztíráme prsty do placiček. Na velikosti nezáleží, ale snažíme se o jednu stejnou tloušťku – kvůli pečení.

Prvních 110 minut pečeme asi na 180 ºC, dalších 10 minut na 170 ºC a dopékáme při 140-150 ºC  ještě asi 10 minut. Ke konci pečení spíše sušíme, aby byly placičky pškně křupavé.

Po vychladnutí hladkou stranu poléváme čokoládou.